Парите бяха събрани за около две седмици, след като стана ясно,

...
Парите бяха събрани за около две седмици, след като стана ясно,
Коментари Харесай

19-годишният Самуил ще учи космонавтика в САЩ: Стотици българи дариха $65 000 за таксата

Парите бяха събрани за към две седмици, откакто стана ясно, че заради изключителните му достижения, университетът отпуска най-високата стипендия на момчето, само че тя няма да покрие покрие таксата за образование от 65 000 $ годишно.

" Искрено благодаря на фамилията ми, което твърдо застана зад моята фантазия и ме поддържа от самото начало. Благодаря и на всички донори, които е невероятно да загатна поименно, тъй като надвишават 1000! Надявам се да върна жеста на всички вас, като стана първият българин, сполучливо приключил компетентност " Космически интервенции ", и за какво не да разтеглим галактическата промишленост и на българска земя ", заяви Самуил, представен от локалния в. " Борба ".

Събраните средства ще са задоволителни, с цел да бъде платена таксата за образованието му през първата година.

Самуил почнал да мечтае за Космоса и звездите още в 4-ти клас, само че решението да учи космонавтика пристигнало няколко години по-късно, когато станал най-малкият стипендиант на НАСА от България. Сега абитуриентът подготвя документите си за американска виза. Той е с крачка по-близо до огромната си фантазия родната галактическа организация да възвърне своята активност.

Самуил Николов е цялостен първенец в целия си курс на образование от първи до дванадесети клас. Многократно е покорявал първите места в надпревари по математика, осведомителни технологии и британски език. Наред с това е осемкратен републикански първенец по плуване, сложил е 18 национални върха в разнообразни възрасти. Млаежът свири и на дудук в отбор " Българче " и е повторен златен медалист от националния фолклорен конкурс на НУИФ " Филип Кутев ". Интересува се и се занимава с Рубик куб и триизмерни пъзели.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР